PROGRAMA CCCB ALZHEIMER

El Programa CCCB Alzheimer és el programa cultural per malalts d'Alzheimer, els seus familiars i cuidadors que realitza el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des de l'octubre de 2010.

Aquest programa inclou visites comentades a les exposicions del CCCB, projeccions audiovisuals o visites a l'edifici del Centre, l'antic orfenat de la ciutat de Barcelona.

Les experiències culturals proporcionen beneficis significatius a persones amb demència i als seus cuidadors. Fen les oportunes adaptacions a cada activitat, el Programa CCCB Alzheimer focalitza les seves propostes per la via de la observació i la conversació detallada. Amb aquesta proposta intentem que una persona que pateix la malaltia d’ Alzheimer tingui l’oportunitat de:

  • Experimentar un estímul intel·lectual
  • Establir connexions entre vivències personals i el mon en el seu conjunt 
  • Evocar memòries llunyanes
  • Participar en una activitat significativa que promou el desenvolupament personal
  • Estimular la memòria emocional
  • Compartir idees e interessos amb els altres participants

Els cuidadors també gaudeixen d'aquestes experiències, en tenir l'ocasió d'explorar els seus propis interessos culturals al costat de la persona que cuiden i en un ambient segur. A les nostres sales poden interactuar socialment amb altres cuidadors, compartir histories, aprendre en un ambient de recolzament on poden estar relaxats, tant física com mentalment.

Tanmateix, la relació personal amb la persona que cuiden pot millorar, perquè els programes culturals proporcionen oportunitats singulars per la comunicación i la connexió.

Tere Pérez
CCCB
tperez@cccb.org

Comentaris