LA FUNDACIÓ TRINIJOVE I EL MUSEU BLAU: UNA RELACIÓ AMB FUTUR


El Museu Blau i la Fundació Trinijove comencen una relació d’amistat i de col·laboració des de la inauguració del Museu el 2011. Fruit d’aquesta relació, el 2014 es va signar un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per tal de facilitar la promoció d’accions de responsabilitat social i programar activitats conjuntes en el Museu i en l’àmbit de la Fundació.

La Fundació privada Trinijove és una entitat sense ànim de lucre que té entre els seus objectius la inserció socioeconòmica de persones en risc d’exclusió: nens, joves, dones i aturats de llarga durada, des d'una visió de procés i tendint a l'autonomia personal, mitjançant l’activitat respectuosa i sostenible per a la persona, el medi ambient, l’ecologia i l’economia social i solidaria. El Museu Blau aporta un entorn on es poden dur a terme accions en aquesta línia.

La primera experiència conjunta va ser l’any 2012, amb una mostra d’obres de patchwork realitzades amb material reciclat, demostrant que qualsevol objecte de rebuig pot tenir una doble funció.

L’experiència del 2013, amb el mural Som solidaris, va ser fruit d’una activitat de descoberta de l’exposició Planeta Vida del Museu Blau, on els nens i joves del Centre d’Art Social Comunitari i del Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove, s’hi van inspirar per tal de pintar un mural sobre la natura, sota la direcció de l’artista Ricardo Moraga.

En el marc del programa d’equitat del Museu, el 2014 també es va dur a terme una altra col·laboració amb Trinijove per tal que els infants d’aquests dos centres fessin activitats de descoberta amb un objectiu específic i visible al Museu, i a la vegada, fomentessin espais per a la creativitat, la formació i la transformació d’aquests col·lectius en risc d’exclusió social. L’objectiu va ser la decoració nadalenca de la botiga del Museu Blau, que troba la inspiració en elements característics de l’altra seu del Museu, el Jardí Botànic de Barcelona, equipament que van visitar prèviament els creadors de l’obra.

El Museu Blau i la Fundació Privada Trinijove formen part de l’Associació Barcelona Fòrum District (BFD), que té com a objectiu principal donar a conèixer la zona del Fòrum com un àrea de negocis, compromís social i activitat cultural. En el marc d’aquesta xarxa de relacions de proximitat i de compromís social s’estan treballant en projectes de més llarga durada i amb continguts que tenen a veure tant amb els projectes del Museu com amb les necessitats dels diferents col·lectius amb els que treballa la Fundació.


Marta Ponseti
Programes Públics
mponsetia@bcn.cat
Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Museu Blau

Comentaris