CONNECTATS AL BLAU DE L'AUTISME

El Museu Blau i el Museu Marítim de Barcelona es connecten al Blau de l’Autisme 

Activitat del Niu de Ciència, organitzada al Museu Blau

El diumenge 12 d’abril, el Museu Blau i el Museu Marítim de Barcelona foren dos dels 13 espais del litoral barceloní que s’adheriren a la celebració de la Festa per l’Autisme, Connecta’t al Blau. Organitzada per Aprenem (Associació per a la Inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista), aquesta jornada va tenir com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre aquest trastorn que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació d’1 de cada 150 nens catalans.

Anteriorment a la Festa per l’Autisme, el 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, les muralles de les Drassanes Reials, seu de l’MMB, s’il·luminaren de blau (el color amb el que s’identifica l’autisme) conjuntament amb més de 30 edificis i monuments emblemàtics de la ciutat, en una acció que també es celebrà a diferents ciutats de tot el món.

El Museu Blau va participar en la celebració de la Festa oferint per primera vegada una activitat destinada a nens amb autisme i les seves famílies al Niu de Ciència del Museu. Es tracta d’un espai destinat a infants de 0 a 6 anys i concebut amb la màxima versatilitat per despertar les ganes de conèixer la natura a través de l’autodescoberta, el joc i l’ experiència sensorial. Aquestes característiques fan del Niu un espai molt apropiat per desenvolupar activitats per a infants amb diversitat funcional, en aquest cas, trastorn de l’espectre autista.

Aquesta activitat específica, dirigida a nens amb Autisme i les seves famílies i que a partir d’ara s’oferirà de forma permanent i sota demanda, se suma al projecte d’accessibilitat del Museu Blau.

Les muralles de les Drassanes il·luminades de blau, el color de l'autisme
El Museu Blau també va oferir a Aprenem un espai dins les seves instal·lacions on es va situar un punt informatiu sobre la festa solidària i on es van vendre productes amb fins solidaris. 

El Museu Marítim de Barcelona, organitzà una navegació solidària pel litoral barceloní amb el pailebot Santa Eulàlia, el vaixell històric del museu. Tot i que el diumenge 12 d’abril feia un dia solejat i a dins de port la mar semblava calma, l’estat de la mar amb mar de fons va impedir que el vaixell, un dels velers més antics que es conserven a la mediterrània i que té 47m d’eslora, pogués sortir del port de Barcelona. S’organitzaren activitats a bord del pailebot i es propicià la visita al vaixell, però lògicament la cancel·lació de la navegació va causar desconcert i descontent entre les persones que volien participar de l’activitat. En temes de navegació d’un vaixell de les característiques del Pailebot Santa Eulàlia, mai es pot augurar amb exactitud i amb previsió quines seran les condicions de la mar, motiu pel qual es poden donar situacions com aquesta.


Marta Ponseti - Programes Públics - Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau
Teresa Soldevila - Responsabilitat Social - Museu Marítim de Barcelona

Comentaris