«La màscara no menteix mai» més accessible

Fins l’1 de maig de 2022, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) es pot gaudir de l’exposició «La màscara no menteix mai», un recorregut per veure diversos tipus de màscares i conèixer uns quants emmascarats de la nostra història contemporània. A través d’ells parlem d’alguns fenòmens que defineixen el nostre present, com les fake news, la conspiranoia o els mecanismes de control biopolític.

L’exposició ofereix activitats accessibles per a les persones amb ceguesa o baixa visió i també per a les persones amb sordesa.

  1. Visita adaptada per a persones amb ceguesa o baixa visió: 15, 16, 22 i 23 març 2022, 16.00
  2. Visita comentada amb interpretació en llengua de signes: 13, 20 i 27 març 2022, 11.30
  3. «Obté els poders de la màscara!» per a infants amb sordesa i les seves famílies. Amb interpretació en llengua de signes: 2 i 3 abril 2022, 11.00 (dins el festival de literatura per a nens i nenes Món llibre)

L’exposició també compta amb els textos de sala en format accessible per les visites individuals:

Versió digital: Textos de sala de l’exposició La màscara no menteix mai en Lectura Fàcil per a persones amb dificultats lectores, i accessible per a persones amb discapacitat visual

Versió impresa: disponibles a l’entrada de l’exposició els textos de sala en Macrocaràcters, en Braille (també disponibles a la Biblioteca ONCE DT Catalunya i produïts amb la col·laboració de l’ONCE), i en Lectura fàcil (amb la col·laboració de l’Associació Lectura Fàcil (ALF).

El CCCB està desenvolupant un projecte d'investigació en metodologies d'accessibilitat on ens aproximem al pensament dins d’un espai expositiu a través des del moviment i l'expressió del cos. A partir d’aquest treball centrat en l'accessibilitat per a persones amb ceguesa o baixa visió, i des del bagatge de Maria Magdalena Garzón com a pedagoga i creadora en dansa, proposem una formació dins del programa Educa amb l’Art 2021-2022, d' Apropa Cultura: Cos i moviment dins els espais expositius, amb Maria Magdalena Garzon Torrandell. 5 de març, 10.00 a 14.00.

L’exposició també està disponible per altres col·lectius dins el programa socioeducatiu Apropa Cultura i dins el programa Alzheimer del CCCB.


Bàrbara Roig
CCCB Educació
Febrer 2022

Comentaris