Representació de la Taula de Museus i Accessibilitat a les XXI Jornades DEAC


Del 6 al 8 d’octubre van tenir lloc al Museu Würt de Logroño les XXI Jornades DEAC (Departaments d’Educació i Acció Cultural), on el grup de museus i entitats de Barcelona que formen la “Taula de Museu i Accessibilitat” van tenir un espai per a presentar els projectes conjunts que han estat treballant els darrers anys.


[Imatges de las infografíes, click per veure-les més àmpliament]

A l'apartat “L'Escenari”, es van presentar els projectes que la “Taula de Museus i accessibilitat” de Barcelona ha estat duent a terme des de 2020. El Museu del Ferrocarril de Catalunya (MFC), forma part del grup i la presentació va estar a càrrec de la seva Cap de Comunicació i Educació en representació dels components de la Taula.



Com a resum, amb motiu del repte que va representar el 2020 la COVID-19, es va engegar per primera vegada una iniciativa conjunta entre museus de “la Taula”, de diferents temàtiques, dimensions i titularitats, per crear programes de visites a diversos col·lectius de gent gran, un dels més vulnerables i afectats per la pandèmia. A l’inici, es va optar per fer projectes de visites online (“Els Museus et visiten” i “Els Museus a tan sols un click”) i més endavant en format híbrid. Dins d’aquest col·lectiu s’ha donat atenció a persones autònomes, però també amb problemes de solitud, i a d’altres diagnosticades amb alguna patologia com demència o Alzheimer.

Durant les jornades, es va reunir a La Rioja una amplia representació de responsables dels Departaments d'Educació i Acció Cultural de museus de diferents països i ciutats del nostre país. Amb el lema "COMMOVER - MOVER - MOBILIZAR" van preparar un extens programa de ponències, workshops i altres modalitats de presentació d'interessants projectes en marxa.

Comentaris