MAPES AUDIOVISUALS DE LA CIUTAT

Un nou projecte destinat a persones amb diversitat funcional en el marc del programa Museu espai en comú

De nou i gràcies l’ajut de la Fundació “la Caixa” –Art per a la millora social (convocatòria 2013)–, engeguem un nou projecte de creació artística que porta per títol Mapes audiovisuals de la ciutat . La proposta té com a referent l’exposició retrospectiva sobre el fotògraf Joan Colom (Jo faig el carrer. Joan Colom, fotografies 1957-2010), que es pot veure al museu fins al 25 de maig, i que serà el punt de partida per fer un treball de reflexió i creació artística sobre la ciutat, el barri i la relació dels participants amb els espais de la ciutat.

Aquest any comptem amb la col·laboració de Mar Morón i A Bao A Qu. El projecte el duran a terme professionals del món del cinema, provinents de l’equip de Cinema en curs (A Bao A Qu), que treballaran amb els usuaris i els educadors dels centres que participin en el desenvolupament de les propostes creatives.

El projecte Mapes audiovisuals de la ciutat vol acomplir dos objectius primordials:
  • Facilitar l’apropiació, per part dels participants, d’alguns recursos expressius propis de la fotografia, el so i el muntatge audiovisual. 
  • Generar un mapa visual i sonor a partir de les vivències quotidianes dels participants, que donin a conèixer quines són les seves visions de la ciutat. 
Es desenvoluparà a llarg de 4 mesos en diverses sessions que tindran lloc en els centres i en el museu i dues jornades de formació destinades als usuaris i als propis creadors . El projecte es clourà, durant el mes de novembre o desembre de 2014, amb la presentació en públic de les petites peces audiovisuals creades conjuntament pels participants i els professionals del cinema i una jornada de reflexió sobre l’ús del temps de lleure en persones amb diversitat funcional.


Teresa González i Verdaguer
Cap del Departament d’Educació
Museu Nacional d’Art de Catalunya
teresa.gonzalez@museunacional.cat

Comentaris