la Mirada Tàctil promou visites inclusives al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat d’aquest any 2015, els Museus de la Xarxa de Museus Locals (XML) han programat activitats dirigides a tothom però especialment adaptades pel col·lectiu amb ceguesa i dificultats auditives.

Durant la primera quinzena de desembre diferents museus de la Xarxa de Museus Locals organitzen presentacions visites a les exposicions permanents, a l’espai de “La mirada Tàctil”, i tallers adaptats amb l’ objectius de sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa a les dificultats d’aquests col·lectius per accedir a la cultura.

La importància o valor d'un museu, no només recau sobre el seu patrimoni, sinó també sobre la seva capacitat d'emocionar, motivar i, sobretot, transmetre i comunicar, coneixement, en definitiva facilitar l'accés de la cultura a tota la ciutadania.

Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa
  • L’exposició permanent “Retalls d’ahir i d’avui". Visita comentada gratuïta. Disposa de servei d’intèrpret en llengua de signes. Activitat gratuïta per adults” Dijous, 3 de desembre a les 17h. C/ Salmerón, 25 ( Terrassa). 
  • Informació i reserves al tel .937 315 202
Museus de Sant Cugat
  • Visita comentada al mòdul de” La Mirada Tàctil “al Museu del Tapís Contemporani. Dissabte 5 de desembre, a les 12h. Carrer Villà,68 a Sant Cugat del Vallès.
  • Visita guiada a l’exposició permanent del Museu del Monestir. Visita inclusiva (per a oients i persones sordes, el guia va acompanyat d’un intèrpret en llengua de signes. Diumenge 6 de desembre a les 12h. Plaça de l’Om, 1 a Sant Cugat del Vallès. 
  • Informació i reserves al servei educatiu dels Museus de Sant Cugat: Tel.6759951 / educaciomuseu@santcugat.cat
Museu d’Art de Cerdanyola
  • Visita guiada al museu d’Art de Cerdanyola. Adaptada per a persones sordes amb servei d intèrpret en llengua de signes. Activitat gratuïta d’una hora de durada, diumenge 6 de desembre a les 12 h. No cal reservaLa visita és un recorregut per l’exposició permanent del museu, els vitralls modernista i alguns dels artistes presents a la col·lecció, com ara el pintor Josep de Togores que va quedar sord a la infantesa. També es visitarà l’exposició temporal sobre el mosaic hidràulic. 
  • Per més Informació de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes i diumenges d'11 a 14 h. Tel 93 591 41 30/ mac@cerdanyola.cat
Museu Can Tinturé. Esplugues de Llobregat
  • Activitat ‘Tot mirant rajoles’. Visita multisensorial per a la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel. Destinada a persones amb dificultats visuals i invidents. Dissabte 12 de desembre , a les 11hores.Museu Can Tinturé, c. de l’Esglèsia 36 08950 Esplugues de Llobregat 
  • Cal inscripció prèvia al Tel. 93470 02 18 /museus@esplugues.cat. Places limitades
Museu de Sant Boi de Llobregat 
  • Presentació de la "Mirada Tàctil" i visita al museu, 13 de desembre, a les 12 hores, 
  • Museu de Sant Boi de Llobregat, Can Barraquer. C/ del Pont,7 ( Sant Boi de Llobregat). Informació tel. 936 351 250 
Museu d’Art de Sabadell
  • "Sense mirar”. Visita guiada i taller d’inclusió a l’exposició Werens. Art urbà. Singulars Propis. Artistes sabadellencs contemporanis. Activitat adreçada a públic familiar i a persones amb qualsevol tipus de discapacitat. Dissabte, 21 de novembre a les 18 hores
  • Visita guiada a l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell i a la Casa Turull. Activitat adreçada a persones amb discapacitat visual. Hi col·labora: ONCE Sabadell Dijous, 3 de desembre a les 12.00 hores
  • Visita guiada a l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell i a la Casa Turull. Activitat adreçada a persones amb discapacitat auditiva. Hi col·labora: Associació de Persones Sordes de Sabadell. Diumenge, 13 de desembre a les 12 hores
  • Museu d’Art de Sabadell, C/ Doctor Puig, 16 ( Sabadell) Informació tel 937 257 144/ mas@ajsabadell.cat

El servei d intèrpret en llengua de signes ha estat facilitat per FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya) amb el suport de la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina de Patrimoni Cultural.

Comentaris