dilluns, 14 de desembre de 2020

EL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA ESTRENA MAQUETA ACCESSIBLE

Des de fa pocs dies el Jardí Botànic disposa d'una maqueta tàctil accessible per a tots els públics, però especialment pensada per a les persones amb discapacitat visual. L’objectiu és que aquests col·lectius es puguin fer una idea de com és el Jardí Botànic, tocant els relleus i els pendents que la maqueta ofereix.

Aquesta maqueta en relleu conté el sistema de lectura Braille i també s’hi mostren els edificis i serveis, les zones climàtiques (cadascuna amb una textura diferent) i els exemplars de flora més destacats.
El projecte s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de l’IMD (Institut Municipal de Persones amb Discapacitat), les empreses Punts Suspensius i Grau Alcázar maquetes, i també amb l’assessorament dels tècnics i la direcció del Jardí Botànic de Barcelona. A més a més, per comprovar que la maqueta complia amb les necessitats d'aquests col·lectius, s'ha comptat amb representants de diverses entitats com l’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec/Cega).

El resultat és aquesta maqueta, que hem situat al vestíbul d’entrada del Jardí Botànic.

Per motius de seguretat i de prevenció de la Covid-19, actualment només podran tocar la maqueta les persones amb discapacitat visual amb l’acompanyament del personal del Jardí.

 

Marta Ponseti

Tècnica de programes públics

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari