Jornades de Visites Dincat, Federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya, Museu del Ferrocarril i Rodalies de Catalunya

El passat 21 d'abril, coincidint amb el trentè aniversari del funcionament del primer AVE al nostre país, va tenir lloc la primera jornada de visites amb persones amb discapacitat intel·lectual de les entitats que formen part de DinCAT, Federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya.

El grup visitant assegut dins el vagó del tren antic

La iniciativa és fruit del conveni signat el passat mes de desembre entre DinCAT, Renfe Viajeros S.A. i la Fundació que gestiona aquest Museu del Ferrocarril de Catalunya. En virtut dels acords que avala el document s'aniran desenvolupant a partir d'ara dues d'aquestes jornades de visita al mes. Es tracta d'un recorregut amb tren des de l'estació de Sants de Barcelona a Vilanova amb visita guiada al Museu i tornada, assistits durant tota la jornada per un responsable de Rodalies de Catalunya, educadors del Museu i acompanyants de l'entitat de què són usuaris.

Aquestes “Jornades de Coneixement i Divulgació del Tren” són totalment gratuïtes per als participants i els seus acompanyants i tenen com a objectiu que els usuaris de les diverses entitats que formen part de l'organització catalana de serveis socials, Dincat, puguin gaudir d'una experiència de viatge amb tren i de visita al patrimoni cultural ferroviari, mentre que aprenen tècniques per millorar la seva autonomia en l’ús dels mitjans de transport i aprofundeixen en la capacitat d’orientació en els seus desplaçaments.

Els trens s'estan adaptant als requeriments normatius en matèria d'accessibilitat i aquesta és una bona manera de conèixer aquests avenços i les possibilitats que l'operadora ferroviària els facilita i posa al seu abast.  

El grup visitant amb la coordinadora de l'activitat del museuVisitants al pati del museu, sota paraigües

Dos visitants a la part trasera del vagó


Comentaris